torsdag 2 september 2010

En intensiv vecka

SPF har just nu två bussar som turnerar i landet - en från söder och en från norr. De skall mötas på Skansen, i Stockholm, den 11 september, där det skall bli en stor utfrågning av de partier som finns representerade i riksdagen.
Bussen från söder besökte i måndags Stora Torg i Halmstad under fyra timmar. Och det var verkligen fyra innehållsrika timmar. Vi hann inte bara med att propagera för och värva medlemmar till SPF. Under en och en halv timma var det också en utfrågning - med lite debatt - av de partier som är fysiskt representerade i Halmstads kommunfullmäktige. Att en och en halv timma kanske var i längsta laget hindrade inte att det stundtals var riktigt bra fart i diskussionen.

Hallands SPF-distrikt har under dagarna 31 augusti och 1 september arrangerat riksmästerskap i golf. Spelplatsen har varit Tylösands golfbana och deltagarantalet har varit minst sagt gott, vilket betyder att tävlingen var fulltecknad i ett ganska tidigt skede.
För egen del var jag där en stund i tisdags och kunde då konstatera att alla verkade vara nöjda, alltså både vårt arrangörsfolk och de gästande spelarna. Men så var vädret också alldeles strålande och banan är ju en av de bättre i landet. På tisdagskvällen var det en sammankomst på Tylöhus, där Carl Jan Granqvist var ett mycket underhållande inslag. Han har förmågan att blanda skämt och allvar på ett sätt som fångar lyssnaren.
En bidragande orsak till att vi - alltså Laila och jag - uppskattade Carl Jans sällskap är att vi har bott närmsta grannar med en relativt nära släkting till honom. Tyvärr finns inte denna släkting längre i livet, men det hindrade inte Carl Jan och Laila från att föra ett långt samtal om denna gemensamma bekantskap.

I går - den 1 september - genomförde så SPF-distriktet, tillsammans med tre andra pensionärsorganisationer, en utfrågning av representanter för de partier som i dag finns representerade i riksdagen. Det arrangemanget kommer jag att skriva en särskild kommentar om och konstaterar här endast att det var ett ganska välbesökt, informativt möte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar