torsdag 16 september 2010

Lite av varje

Eftersom det är ett tag sedan jag skrev något här får det i dag bli lite olika ämnen:
I bowlingen hade vi i helgen en bortaresa till Skåne som resulterade i en vinst och två förluster. Även om en vinst på denna på papperet svåra resa måste ses som godkänt känns det ändå lite surt att vi inte vann minst en match till. Ja, egentligen borde vi nog ha vunnit alla tre matcherna, men så blev det som sagt var inte. Trösten får väl bli att vi hittills är det enda laget i elitserien som har vunnit en bortamatch.
På söndag möter vi Full House hemma. Det Ängelholmslag som vi slog borta i i söndags. Samtidigt som vi kan räkna med att de ställer upp med ett betydligt vassare lag, än det vi mötte i Ängelholm, brukar vi vara starka hemma. Jag känner med andra ord viss optimism inför denna match, men vågar absolut inte ta ut något i förskott - vi lär få kämpa för varje poäng.

I boulen rulla det på. Vi lyckades inte få till någon seger i den förra omgången, utan fick nöja oss med oavgjort mot Falkboule vit. Min egen insats var inget att skryta med, även om den andra matchen var betydligt bättre än den första. Efter två förluster var det logiskt att byta ut oss.
Det oavgjorda resultatet var dock tillräckligt för att det i morgon skall bli seriefinal mellan oss i SPF Getingen och Tvååkers PRO, och det blir en tuff match. Om vi skall vinna den - vilket vi har en bra chans att göra - finns det inte något utrymme för sådana matcher som vi presterade mot Falkboule. Lite spännande känns det faktiskt.
Om ett par timmar tar jag tåget till Malmö, där jag skall träffa Joachim Andersson. Dels skall jag hämta en omgång nya klot - MS 120. Ett nytt klot från VMS som det skall bli mycket intressant att testa. Enligt Joachim är det ett otroligt skönt grepp med dessa klot.
Det andra skälet till resan är att jag vill bredda vår klotförsäljning i Falkenbergs Boulecenter och därför har tagit kontakt med Joachim. Det vore inte fel att kunna erbjuda våra medlemmar de klot som Coccinelle marknadsför. Det kan knappast vara en tillfällighet att stora delen av den svenska eliten spelar med VMS-klot.

SPF-distriktet - där jag som bekant är ordförande - arrangerade i går, onsdag, en så kallad KPR-träff. I klartext innebär det att vi bjöd in dem som sitter i våra sex kommuners Kommunala pensionärsråd - samt föreningsordförandena - till en heldag, där vi diskuterade frågor som är viktiga för oss pensionärer.
Det blev en riktigt lyckad dag, med många deltagare och otroligt duktiga föreläsare. Rolf Dannäs - som är ansvarig för dessa frågor i distriktsstyrelsen och därför var den som hade organiserat den här träffen - är en riktig klippa, och han skall ha en stor eloge för det jobb han har lagt ned på denna dag.
Efter att ha lyssnat på Rolf Ekman - professor emeritus i neurologi vid Sahlgrenska Akademin - är både jag och alla andra deltagare fullkomligt övertygade om att vi "gamlingar" har en fortsatt utvecklingpotential som ingen av oss tidigare har anat.
Efter Rolf Ekmans framträdande myntade förresten SPF:s analytiker och sakkunnige i KPR-frågor - Gunnar Degerman - ett tänkbart måtto för SPF:s kampanj inför 2014 års val. Det bör, enligt både Degerman och mig, vara "Minst en dator till varje äldreboende". Jag skriver det här så att vi har mutat in uttrycket innan någon politiker försöker marknadsföra det som sitt förslag.

När det gäller valrörelsens är det en sak som har förundrat mig. Visst har det - som vanligt - varit en huggsexa om intressanta väljargrupper - inte minst om oss pensionärer. Men ingen tycks ens vilja nudda vid vad den här valrörelsens - i mitt tycke - egentligen har handlat om så här långt. Inte ens mina gamla kollegor inom den kommenterande journalistkåren har tagit bladet från munnen.
Den erfarenhet jag har skaffat mig under nästan 25 års kommenterande säger mig att det egentligen handlar om väljarnas inställning till Mona Sahlin. Precis som Olof Palme på sin tid var är Mona Sahlin ifrågasatt såväl inom som utom det egna partiet, vilket innebär att valet i praktiken handlar om för och emot henne. Och svaret på detta får efter kl 20.00 på söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar