måndag 16 augusti 2010

Brev från SPI

Häromdagen fick jag - som ordförande för SPF i Halland - ovanstående brev från det politiska partiet SPI.  Ett brev som för övrigt också var sänt till HN och HP för kännedom. Avsändaren beklagade sig i brevet över att SPI inte har bjudits in till den utfrågning av riksdagspartierna som SPF och några andra pensionärsorganisationer i Halland arrangerar den 1 september. Ja, egentligen är det fel att säga att avsändaren beklagade sig, egentligen innehöll brevet ett krav på att SPI också skall bjudas in. Som extra krydda innehöll brevet också ett krav på jag skall lämna ett skriftligt svar, men vart jag skall sända detta svar framgick inte. Det fanns helt enkelt ingen adress att skicka svaret till och därför får det väl duga att svara här.

Det enkla svaret är att vi har bjudit in de nuvarande riksdagspartierna till en utfrågning. Det handlar alltså inte om en debatt, där panelen diskuterar med varandra, utan om frågor som vi vill ha svar på från varje riksdagsparti.
Det går naturligtvis att hävda att vi borde ha bjudit in fler partier, än de som just nu finns representerade i riksdagen. Den naturliga frågan är då vilket parti - eller vilka partier - vi skulle ha bjudit in. Men det är, som alla säkert förstår, en närmast omöjlig fråga att besvara. Av det senaste årets opinionsundersökningar att döma torde knappast SPI vara något av de partier som är mest aktuella.

Till bilden hör också att vi i år har fördelat ansvaret inom Hallands SPF-distrikt så att det är distriktet som talar med riksdagspartierna och de lokala SPF-föreningarna som talar med de lokala politikerna. I Halmstad får vi till exempel besök av SPF:s turnébuss den 30 augusti och då har lokalpolitiker bjudits in att deltaga. Där finns SPI med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar