söndag 23 januari 2011

En helg i moll och dur

Den gångna helgen började verkligen i moll. Ja, till och med torsdagen gick i moll. I vart fall när vi - det vill säga SPF Falkenberg - mötte Falkenberg Petanque i Varbergs veteranserie i boule. Vi fick däng med 10-6 och det var ingen höjdare, kan jag lova. För egen del var jag både lagledare och reserv, men gick in först i den sista matchen. Vi - Anita Berg och jag - vann visserligen den, men i det stora hela var det ingen större tröst.

I går - lördag - var det så dags att möta Hjärt och Lung Vit i Falkenbergs motsvarande serieboule. Och där inkasserade vi - SPF Getingen - vintersäsongens första förlust, också där med 10-6. För egen del blev det fyra matcher och fyra förluster. Låt vara att den första var så knapp som 13-12, det var ändå en usel dag. Många tror kanske att vi underskattade motståndet, men det tror inte jag. Vi var helt enkelt inte bättre och med så många vinster som vi hade i bagaget kommer det oundvikligen, förr eller senare, en förlust. Nu är det bara att bita ihop och komma igen.

I dag - söndag - var det dags för en så kallad måste-match i bowlingens elitserie, där jag som bekant är coach för BKF Falkenberg. I dag mötte vi Kulladal, som i går vann dubbelt i Göteborg, först mot Joker och sedan mot Pergamon. Något som fick till följd att vi inför dagens match låg på kvalplats i serien - i och för sig med färre spelade matcher, men ändå på kvalplats.
För att inte hamna på efterkälken var det således alldeles nödvändigt att vinna dagens match. Och det gjorde vi - med besked. Första serien vann vi med 4-1 och en totalslagning på 1921, vilket är en av de bästa serier laget någonsin har presterat. Andra serien vann vi med 5-0 och avgjorde i praktiken därmed matchen.
Visst kan det vara lite lurigt att leda med 9-1, men det vill ändå mycket till för att motståndarna skall hämta upp ett så stort försprång. Nu är för all del tredje serien något av en akilleshäl för oss, men med lite flyt fick vann vi två bord och därmed var matchen vunnen. Fjärde serien slutade också 3-2 till Kulladal och även där hade vi lite flyt som fick med oss två bord.
Totalt vann vi alltså med 13-7 och avancerade till sjätte plats i serien. Därmed har vi fortfarande chansen att nå slutspelet och en något mindre risk att hamna på kvalplats. Men så jämn som serien är det här spelåret kan nästan vad som helst hända. Lite av det flyt vi hade i dag skulle inte skada att ha också i fortsättningen. Oflyt hade vi förra helgen så det räcker för resten av serien.

Segern mot Kulladal innebar alltså att helgen ändå slutade i dur. Det kan inte ens förlusten i den första matchen i eftermiddagens tiaspel- i boule - ändra på. Dessutom blev det ju vinst i de andra två matcherna och det är jag helt nöjd med.

1 kommentar:

  1. Jisses vad du verkar buissy med Boule & Bowling :-).Kör hårt,Ove.

    SvaraRadera